[ X ]
[ X ]
[ X ]
IBM interesată să sporească prezența sa în Republica Moldova
26 Septembrie

Evoluția relațiilor bilaterale și posibilitățile de extindere a prezenței companiei IBM în Republica Moldova au fost discutate ieri în timpul întrevederii ministrului Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Pavel Filip, cu directorul corporației IBM în România, Valeriu Nistor. Părțile s-au arătat satisfăcute de dinamica pozitivă a colaborării și au confirmat disponibilitatea inițierii unor noi proiecte comune, transmite CURENTUL.

Ministrul Pavel Filip a mulțumit companiei IBM pentru susținerea acordată la deschiderea primului Centru de Excelență IT din Moldova. Acesta vine să asigure o platformă de conlucrare dintre mediul academic și cel de afaceri pentru asigurarea sectorului IT cu specialiști de înaltă calificare.

”Paradoxul este că vorbim despre lipsa locurilor de muncă în Republica Moldova și despre salarii mici, iar pe de altă parte există solicitări neacoperite de specialiști din partea companiile IT ce oferă cele mai mari salarii din țară. Acest Centru va satisface solicitările de pe piața IT și va asigura noi locuri de muncă”, a punctat Pavel Filip.

La rândul său, directorul companiei IBM România, Valeriu Nistor, a apreciat înalt eforturile MTIC pentru crearea unui mediu de afaceri cât mai favorabil în domeniul TIC. Oficialul a confirmat interesul IBM de ași extinde prezența în Republica Moldova nu doar ca vânzător  important de soluții hard, soft şi soluții integre, dar şi ca producător, fapt ce va crea o platformă pentru ridicarea capacităților profesionale ale specialiștilor TIC din țara noastră. Victor Ciobanu, prezent la întâlnire, este numit de IBM reprezentant permanent pentru Republica Moldova.

”Deficitul de specialiști de calificare înaltă pentru domeniul IT este o problemă regională. Cred că abordarea complexă promovată de MTIC pe această dimensiune va spori competitivitatea sectorului. IBM este interesată să ajute cât mai multe Universități să  asigure o  pregătire adecvată a  cadrelor pentru industria IT”, a opinat Valeriu Nistor.

CURENTUL.md precizează că, IBM este prezentă pe piața Republicii Moldova din anul 1997.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților