[ X ]
[ X ]
Î.S. „Fiscservinform” asigură servicii electronice Primăriei mun. Chişinău!
20 Mai

Impozitul imobiliar este un impozit local, care reprezintă o plată obligatorie la buget de la valoarea bunurilor imobiliare a cetăţenilor. Bunurile imobiliare includ: terenurile şi / sau îmbunătăţirile de pe ele – clădiri, construcţii, apartamente şi alte încăperi izolate, a căror strămutare este imposibilă fără cauzarea de prejudicii, transmite CURENTUL cu referire la un comunicat al Î.S. „Fiscservinform”.

Aducem la cunoştinţă că Serviciul Fiscal de Stat, în baza datelor prezentate de organele cadastrale şi prin intermediul Î.S. ,,Fiscservinform” organizează ţinerea cadastrului fiscal şi monitoringul informaţiei privind fiecare subiect şi obiect al impunerii. Cît priveşte înştiinţarea cetăţenilor privind suma impozitului calculat pentru bunurile imobiliare pe care le deţin/ arendează sau deţin drepturi patrimoniale, acest proces îl asigură primăriile tuturor localităţilor ţării prin intermediul avizelor de plată transmise la domiciliu.

Î.S. „Fiscservinform”, în baza unui contract încheiat cu Primăria mun. Chişinău, a demarat acţiuni de asistenţă tehnică în procesul de formare, generare, imprimare şi plicuire a avizelor de plată pentru locuitorii municipiului. În baza aceluiaşi contract, specialiştii întreprinderii vor asigura îmbunătăţirea unor componente din cadrul Sistemului informaţional automatizat „Cadastrul Fiscal”. Acestea vor spori nivelul de eficacitate a gestiunii şi colectării impozitelor pe bunurile imobiliare la Bugetul Public Naţional.

Sursa: www.fiscservinform.md

Inapoi la arhiva noutaților