[ X ]
[ X ]
[ X ]
Foștii colaboratori ai postului tv NIT – în așteptarea unei decizii. Vezi despre ce este vorba!
17 Ianuarie
foto: inprofunzime.md

Foștii lucrători ai postului de televiziune NIT, care a rămas fără licenţă de emisie în aprilie 2012, sînt în așteptarea deciziei Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO). Despre aceasta a declarat pentru CURENTUL, directoarea NIT, Adela Răileanu.

Ea a amintit că NIT a depus întreg pachetul de documente necesar la CEDO încă în iulie 2012, iar instanţa a confirmat oficial că actele necesare au fost recepţionate.

„A trecut deja un an și jumătate şi așteptăm decizia lor. Nu vreau să cred că statul va găsi la CEDO pile să tărăgăneze procesul. Nu vreau să cred că statul va încerca să pună piedici”, a declarat Adela Raileanu.

Totodată, ea a menționat că îi pare rău de ce s-a întîmplat cu trei posturi de televiziune din Moldova (Jurnal TV, Accent TV și RTR), care au fost scoase din grila unor companii ce emit prin cablu. „Și aici s-a făcut politică. Dacă nu îți place un post de televiziune, atunci pentru asta există telecomandă. Îmi pare rău de ce s-a întîmplat cu aceste posturi de televiziune. Îmi pare rău pentru unii colegi din presă care au atacat angajații de la aceste instituții” a menționat directoarea NIT.

Oxana Mititelu

Inapoi la arhiva noutaților