[ X ]
[ X ]
[ X ]
Fanii Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia sînt în pericol. Află detalii!
14 Iunie

În contextul începutului Cupei Mondiale la fotbal din Brazilia și a interesului sporit al fanilor față de acest eveniment, cercetătorii avertizează asupra paginilor web și a aplicațiilor Android false, ce conțin coduri malițioase, transmite CURENTUL.

„Acest eveniment demonstrează încă o data agilitatea persoanelor rău intenționate, în mascarea și răspândirea virușilor prin utilizarea ingineriei sociale”, susţin cercetătorii Centrului pentru Securitatea Cibernetică.

Potrivit acestora, utilizatorii trebuie să fie conștienți de faptul că escrocii clonează aplicații cunoscute, și adaugă diverse tipuri de coduri malițioase care înscriu utilizatorii la servicii premium. Astfel, multe aplicații efectuează apeluri spre numere cu plată, expediază mesaje SMS și chiar extrag bani din contul utilizatorilor prin intermediul magazinelor de aplicații.

Centrul pentru Securitatea Cibernetică recomandă utilizatorilor să fie prudenți la descărcarea oricăror aplicații și să verifice veridicitatea dezvoltatorului sau a companiei ce a dezvoltat aplicația, precum și recenziile de alți utilizatori.

Verificarea drepturilor de acces a unei aplicații este un factor foarte important în timpul instalării acestora, aplicațiile de regulă nu necesită drepturi complete asupra telefoanelor mobile.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților