[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
(EXCLUSIV) Zinaida Jioară despre noua sa provocare: Un astfel de post TV este o necesitate!
22 Mai
foto: jurnal.md

Zinaida Jioară este prima și totodată singura femeie președinte al unui Club de fotbal din R. Moldova. În perioada 2008- 2013 a fost președintele clubului de fotbal Dacia Chișinău. Începînd cu această lună însă ea are un nou job: este Director General al postului TV Moldova Sport, care se va lansa începînd cu 30 mai.  Despre noul proiect și ce înseamnă acesta, Zinaida Jioară a discutat cu reporterul Curentul.md.

C.: Zinaida, ce înseamnă acest job pentru tine? Ce îți propui să faci?

Z.J.: În cadrul noii mele activități vreau să deschid noi viziuni în ceea ce ține de proiectele sportive, emisiuni inedite,  astfel încît să ajungem la ușa fiecărui sportiv și amator al sportului. Schimbările în sine vor veni o dată cu implementarea sarcinilor stabilite, a studierii statisticilor și trendurilor în domeniu, desigur cu o conlucrare și susținere reciprocă cu instituțiile sportive.

C.: Crezi că un asemenea canal va prinde la publicul din Moldova?

Z.J.: Un astfel de canal este o necesitate pentru societatea noastră. Vreau să mulțumesc celor care formează echipa Moldova Sport și, nemijlocit,  inițiatorului proiectului, Tudor Gorea, care a avut curajul de a pune bazele acestui post de televiziune.

C: Ce va oferi acest post iubitorilor de sport din țara noastră?

Z.J.: Lansarea postului Moldova Sport înseamnă obiective clare pentru dezvoltarea sportului și cultivarea în societate a modului sănătos de viață. De asemenea, ne dorim o informare  echidistantă și promptă despre sfera sportului, pentru că educația fizică și sportul nu înseamnă doar emoțiile marilor competiții și rezultatele acestora, dar  și  miile de ore de antrenament și sacrificiu în condiții diverse. Moldova Sport va evidenția și promova tinerele talente, dar va oferi șansă de etalare a actualilor și foștilor eroi ai sportului național.

C.: Ce va conține grila de programe?

Z.J.:  Vom avea  producție proprie, dar și vom retransmite. În grila televiziunii vor fi incluse programe informative – Buletine de știri, patru pe zi. Acestea e vor fi prezentate prin rotație de către Maria Chistol și Mihai Burciu, program de divertisment – Dimineața Sportivă, emisiune prezentată de Maria Chistol și Constantin Uzdriș,  program de analiză-dezbatere – Ecoul Sportului, emisiune prezentată de Mihai Burciu. Grila va fi suplimentată cu alte proiecte, o emisiune despre sport în general și una specializată în fotbal.

C: Zinaida, nu vă este frică de noua Dvs.. misiune? Totuși, ați condus un club de fotbal și nu un post TV….

Z.J.:  Da, sunt două domenii diferite, dar care au un lucru în comun: sportul! Administrarea unui club de fotbal include o cu totul altă activitate, abordare, legislație, organizare, totul în tentă de competiție și fotbal. În schimb, Moldova Sport cuprinde, pe lângă administrare, organizare și producție, un spectru mult mai larg și diversificat în domeniul sportului și a jurnalismului.

C: De ce greutăți vă temeți în funcția actuală?

Z.J.: Nu pot vorbi despre greutăți, pentru că a implementa din start bazele profesionalismului și calitățile manageriale ne oferă acea comoditate în muncă indiferent de activitate, astfel nu ar fi corect să cântăresc munca cu fotbaliștii și cea cu jurnaliștii, mai ales că în activitatea mea de 10 ani în fotbal, am avut permanent tangență cu mass-media, ceea ce este un lucru benefic noii mele activități.

C. Ce așteptări aveți?

Z.J.: Pentru mine  contează cu ce echipă voi lucra, căci îmi propun să fie una profesionistă. Vreau să avem un  bun start al proiectului și să culeg roadele muncii mele pe parcurs.  Îmi doresc ca postul să fie pilonul de bază în promovarea și dezvoltarea sportului în Republica Moldova.

C. Vă mulțumim!

Autor: Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților