[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
(DOC) Compania „Ritlabs” s-a adresat unui europarlamentar. Iată ce i-a solicitat!
15 Ianuarie

Directorul SRL „Ritlabs”, Maxim Masiutin a adresat o scrisoare deschisă europarlamentarului din partea României, Monica Macovei. Scrisoarea a fost postată pe pagina de Facebook a companiei, transmite CURENTUL.

Prin apelul său, Masiutin susţine că vrea să scoată în evidență un caz de nelegiuire din partea organelor de drept din Republica Moldova, la baza căruia stau interesele cuiva, exprimate prin abuz de putere și corupție

„Din anul 1998 firma noastră elaborează produse software, inclusiv și program de poșta electronică „The Bat!”. Produsele noastre sunt cunoscute în Uniunea Europeană, mai ales în România. Suntem deținători ai titlurilor „Exportator al anului 2003” și „Marca comercială a anului 2014” în categoria „Export”, precum și „Contribuabil cu grad înalt de credibilitate”, se spune în scrisoare.

Potrivit acestuia, din luna septembrie 2015, firma „Ritlabs” S.R.L., cu sediul în mun. Chișinău, Republica Moldova, a fost supusă unui atac de tip „raider” de către Procuratura sect. Buiucani mun. Chișinău. 

„La data de 14 septembrie 2015 poliția, la indicația procuraturii, cu autorizația judecătorului de instrucție, a efectuat o percheziție la sediul firmei, ridicând toate unitățile hard-disk din calculatoare, astfel blocând activitatea companiei. În plus, la 04 decembrie 2015, procuratura a sechestrat, tot cu autorizația judecătorului de instrucție, toate conturile bancare ale firmei. Sechestrarea și percheziția a avut loc în cadrul unui dosar penal în care firma nu este o parte. Mijloacele bănești din conturile bancare sunt destinate achitărilor lunare în bugetul de stat, salariaților, furnizorilor de servicii comunale, contragenților. Angajații întreprinderii urmau să primească salariul și alte plăți salariale lunar. Cu conturile blocate întreprinderea nu avea altă ieșire decât să declare insolvabilitate și să se lichideze. Dosarul penal a fost instrumentat la comanda și interesul conducerii procuraturii sectorului Buiucani mun. Chișinău. Încheierea de sechestrare a conturilor a fost casată ca fiind ilegală de către Curtea de Apel Chișinău, iar conturile au fost deblocate doar la 30 decembrie 2015, însă procuratura mai are cauze penale prin care conturile bancare ale firmei pot fi blocate din nou”, susţine Maxim Masiutin.

În context, directorul SRL „Ritlabs” solicită de la europarlamentarul Monica Macovei să ia în vizor acest caz.

„Uniunea Europeană, inclusiv România acordă Republicii Moldova suport necesar pentru combaterea corupției. Astfel, în cazul nostru, pentru a influența combaterea corupției care este esența problemei în speță, solicităm de la Dvs. de a lua în vizor această situație, pentru a scoate în evidență cazul. Acest fapt ar avea o rezonanță ceea ce în final ar duce la ceea ca organele de resort să trateze firma în mod legal și imparțial”, conchide Maxim Masiutin.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților