[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
(DOC) CNI a selectat compania care se va ocupa de digitizarea declarațiilor pe venit. Iată ce termen are pentru prelucrare!
17 August

Comisia Națională de Integritate nu a făcut încă publice declarațiile pe venit și nici compania care se va ocupa de procesarea și digitizarea acestora.

Contactat de către reporterul CURENTUL, ofițerul de presă al CNI, Eugeniu Vițu, a declarat că, în luna iulie a fost selectată compania răspunzătoare de acest serviciu.

„La 27 iulie 2016 a fost selectată compania SRL „Esempla System”. De pe 1 august acesteia i-au fost transmise 15 mii de declarații pentru a fi procesate. După ce se va procesa prima tranșă, vor veni după alt număr de declarații contra semnătură și le vor procesa. În contract este indicat când acestea vor putea fi accesate” – a declarat Eugeniu Vițu.

De asemenea, Eugeniu Vițu a specificat că procedura de selectare a companiei răspunzătoare de digitizarea și procesarea declarațiilor pe venit ar fi trebuit să fie încheiată cu două luni în urmă.

„Procedura de selectare trebuia să aibă loc două luni în urmă. Aceasta nu s-a produs din cauza modificărilor în legislație privind achizițiile publice. Abia la sfârșit de iulie s-a încheiat procedeul de selectare” – a spus Eugeniu Vițu.

Totodată, el a refuzat să ne spună care este valoarea contractului.

Conform anunțului de selectare a companiei, plasat pe pagina CNI, cel care a cîștigat concursul urmează să digitalizeze 110 000 declarații, cca 550 000 pagini, iar durata proiectului este de 45 zile lucrătoare conform graficului stabilit la momentul încheierii contractului.

Conform www.bizzer.md, SRL „Esempla System” este o companie fondată în anul 2009, cu sediul în Chișinău.  Fondator și conducător este Grițcan Dorin.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților