[ X ]
[ X ]
[ X ]
Din 1 septembrie, 42 de licee din Chişinău vor beneficia de Wi-Fi gratuit
22 August

Elevii din 42 de licee din orașul Chişinău vor beneficia, începînd cu 1 septembrie, de internet gratuit. În acest sens, Direcţia Generală Educaţie, Tineret şi Sport a municipiului Chişinău, în colaborare cu compania Moldtelecom (MTC), a instalat zone Wi-Fi în aceste licee, transmiteCURENTUL.

Zona Wi-Fi reprezintă un suport în dezvoltarea abilităţilor cognitive ale elevilor şi prestarea în licee a unor studii de calitate.

Accesul la Internet va fi posibil de pe orice dispozitiv, în special în timpul recreaţiilor, atît în incinta instituţiei, cît şi, în unele cazuri, pe teritoriul adiacent.

„Pentru noi este important să fim alături de tineri în tendinţa lor spre cunoaştere, sprijinul nostru constînd în a le oferi posibilitatea de a explora nestingherit Internetul nu doar acasă, dar şi la şcoală sau în timpul liber. Pe această cale ţinem să ne exprimăm recunoştinţa faţă de Direcţia Generală Educaţie, Tineret şi Sport pentru receptivitatea în implementarea acestui proiect în liceele din capitală”a menționat Rodica Sochircă, reprezentant Direcţia Marketing Moldtelecom.

Tot echipamentul necesar pentru realizarea acestui proiect în cele 42 de licee din capitală a fost oferit gratuit de către Moldtelecom.

Proiectul este realizat în cadrul strategiei de implicare socială a companiei MTC, o investiție vizibilă în domeniul educaţiei, un suport esenţial pentru dezvoltarea atît a procesului ştiinţifico-didactic, cît şi facilitarea procesului de studii.

Astfel, compania îşi propune să extindă zona de Wi-Fi Gratuit şi în şcolile din alte localităţi ale ţării, astfel oferind şanse egale pentru acces la Internet tuturor elevilor.

Diana Cebotari

Inapoi la arhiva noutaților