[ X ]
[ X ]
[ X ]
Din 1 ianuarie 2015 serviciile poștale vor fi modernizate
30 Septembrie

Poșta Moldovei și Group La Poste din Franța au semnat ieri un acord de colaborare ce prevede lansarea unui proiect-pilot pentru modernizarea serviciilor financiare și introducerea serviciului de Mobile Wallet (Portofel mobil), informează CURENTUL.

Astfel, datorită acestui serviciu se va permite deschiderea unui cont la oficiile poștale și achitarea facturilor, efectuarea tranzacțiilor financiare și a cumpărăturilor on-line cu ajutorul unui smartphone.

”Sunt sigur de succesul acestui proiect-pilot prin care punem în aplicare legea cu privire la serviciile financiare și moneda electronică. Poșta Moldovei urmează să devină un prestator modern de servicii cu plată, care să se bucure de încrederea cetățenilor”, a accentuat ministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor Pavel Filip.

Serviciul va fi disponibil din 1 ianuarie 2015 în municipiile Chișinău și Bălți. În cazul înregistrării unor rezultate pozitive, acesta va fi extins la nivel național.

Costul proiectului pilot se cifrează la 115 mii de euro, 40 mii dintre care este contribuția Poștei Moldovei.

La rândul său,  directorul general adjunct al Groupe La Poste, Emmanuel Vivet a menționat despre faptul, că prin intermediul acestui  proiect  se combină  serviciile financiare, telefonia mobilă și comerțul electronic. Este atât un proiect financiar, cât și unul digital și este sortit să aibă succes”, a specificat directorul.

CURENTUL.md  menționează: Grupul francez La Poste are 100% capital de stat și este al cincilea după importanță operator de servicii poștale din Europa cu peste 11 milioane de clienți.

Tatiana Cocerva

Inapoi la arhiva noutaților