[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Detalii EXCLUSIVE despre postul TV ce va fi lansat curând în R. Moldova. Iată ce sumă s-a acumulat din donații!
5 Februarie

În viitorul apropiat în Republica Moldova va apărea un nou post de televiziune – UNIREA TV. Acesta este o premieră pentru spațiul media autohton nu doar prin concept, ci și prin faptul că va fi lansată din banii acumulați prin crowdfunding, informează CURENTUL.

Contactat, Constantin Codreanu, coordonatorul proiectului UNIREA TV, ne-a comunicat care este volumul donațiilor făcute pînă acum.

“S-au făcut deja donații, atît online – prin PayPal și Indiegogo – cît și prin transferuri bancare. Pînă în prezent, avem 11.000 de RON, 20 de euro și peste 200 de dolari. Exprimați în Euro, avem, deci, peste 2500 de euro deja. Avem promisiuni că urmează și alte donații, inclusiv din Republica Moldova. Sînt sigur că numărul donatorilor va crește odată pus proiectul pe picioare, odată ce oamenii vor vedea că noi chiar ne ținem de cuvînt și implementăm proiectul”, a declarat el.

Constantin Codreanu a precizat că este un proiect extrem de ambițios: “Și aici vorbim atît de televiziune, cît și de componenta de fundraising. Să strîngi peste 30.000 de euro (bugetul minim calculat) prin crowdfunding e ceva ce nu s-a mai făcut pînă în prezent în Republica Moldova”.

Coordonatorul proiectului a menționat că, chiar dacă inițiativa aparține Blocului Unității Naționale, îi au alături pe colegii de la Platforma Unionistă „Acțiunea 2012″ și pe cei din Diaspora Unionistă, fiind un efort comun al unioniștilor de pretutindeni.

Ce ține de grilă și echipă, Constantin Codreanu a spus că, există o grilă de programe schițată și o echipă de start provizorie. “Nu putem da detalii, deocamdată. Vor exista ajustări, cu siguranță, mai ales că e nevoie de acea lună de emisie cu titlu de probă. Or, după acea perioadă, vom ști deja cu siguranță ce ne dorim exact de la noul post”, a mai spus coordonatorul de proiect.

Potrivit lui, inițial, conceptul televiziunii era să emită doar on-line, în cele din urmă însă, s-a ajuns la concluzia că pentru a produce impactul scontat, e nevoie să emită și în rețelele de cablu.

Constantin Codreanu a transmis și un mesaj de mulțumire către cei care susțin lansarea acestui post TV: “Le mulțumim tuturor celor care ne ajută deja, fie că vorbim de donații sau de promovarea campaniei de crowdfunding!”.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților