[ X ]
De 12 ani în serviciul societății informaționale a Republicii Moldova. Află ce întreprindere își marchează aniversarea
9 Septembrie

Una dintre cele mai notorii întreprinderi de stat în domeniul tehnologiilor informaționale, Centrul de telecomunicații speciale, în aceste zile a împlinit 12 ani de la fondare, timp în care întreprinderea a devenit un actor important în domeniul sistemelor informaționale de stat a Republicii Moldova.

Pe tot parcursul existentei sale, din anul 2003 și până în prezent, Centrul de telecomunicații speciale a reușit să implementeze o serie de proiecte inovative și îndrăznețe, precum, Semnătura Electronică,  automatizarea deplină a activității instanțelor judecătorești, prin intermediul sistemului PIGD, deservirea echipamentelor speciale a centrelor de BAC, deservirea Sistemul automatizat de supraveghere a circulației rutiere, modernizarea tehnologică a Parlamentului prin implementarea soluției Microsoft Lync și telefoniei IP și altele. Totodată, în cadrul unor parteneriate strategice au fost realizate și asemenea proiectele precum Semnătura Mobilă și platforma tehnologică guvernamentală comună ”MCloud”.

Potrivit Directorului general al Î.S. ”Centrul de telecomunicații speciale”, Serghei Popovici: ”Toți acești ani obiectivul strategic al Întreprinderii a fost și este protejarea informațiilor importante pentru stat, prin crearea, administrarea, deservirea și dezvoltarea sistemelor informaționale și de telecomunicații securizate, în felul dat CTS contribuie la dezvoltarea societății informaționale a Republicii Moldova. Avem cu ce a ne mândri în acești 12 ani de activitate și vom continua să inovăm, să aducem cele mai moderne și avansate tehnologii în folosul țării”, a menționat acesta în cadrul unui interviu pentru tribuna.md.

Până în prezent, unul dintre cele mai cunoscute servicii prestate de întreprindere rămâne a fi Semnătura Electronică. Potrivit datelor recente numărul beneficiarilor serviciului semnătura electronică este în continuă creștere și anul acesta a atins cifra de 37 mii de semnatari, iar numărul companiilor care au recurs la serviciul semnătura electronică constituie nu mai puțin de 5000 de companii.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților