[ X ]
[ X ]
[ X ]
Cursuri germane pentru  formarea jurnaliștilor din Republica Moldova
17 Octombrie

Studenții de la Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării colaborează cu Agenţia Media Germană de Sud-Est în cadrul unui schimb de experiență, informează CURENTUL.

Conform sursei,  scopul treningului este de a instrui jurnaliștii,  care să acceadă nu doar pe piața autohtonă, dar și pe cea internațională.

„Cursul de instruire  va dura 3 luni, și este destinat, în special,  pentru studenții din anul III, proiectul se focusează  pe lucrul cu video, lucrul cu camera, prelucrarea  materialului video, care de fapt reprezintă abilitățile necesare unui jurnalist”, a menționat Directorul AMGSE, Christoph Sodemann .

Filmulețele elaborate de către studenți sunt privite și analizate de către profesori experimentați ai universității din Bremen prin intermediul videoconferințelor, ulterior acestea urmează a fi postate pe o platformă online.

Potrivit sursei,  la sfîrșitul proiectului se va efectua schimbul de studenți, astfel că 12 studenți din Moldova vor merge la cursuri de instruire în Bremen pentru o perioadă de două săptămîni, și viceversa.

La rîndul său, studenta în anul III a FJȘC, Marina Manastîrlî a punctat despre faptul că acest proiect oferă un alt tip de informații,  de elaborare a etapelor în  materie de jurnalism TV, a reiterat studenta

„Această colaborare reprezintă o oportunitate pentru fiecare student, care implicîndu-se vine să fortifice calitatea jurnalismului, este o posibilitate de a asigura formarea continuă și experiența”,  a relatat decanul facultății FJȘC, Georgeta Stepanov.

Tatiana Cocerva

Inapoi la arhiva noutaților