[ X ]
[ X ]
[ X ]
CTS a semnat un memorandum cu CERT-RO privind sprijinul reciproc în asigurarea securității cibernetice
24 Februarie
foto: cts.md

Î.S. Centrul de telecomunicaţii speciale a semnat un acord de colaborare cu CERT-RO în 2013 privind schimbul de informații de securitate cibernetică. Documentul a fost semnat de Serghei Popovici, director general al Î.S. Centrul de telecomunicaţii speciale și Liviu Nicolaescu, directorul general al Centrului Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică – CERT-RO, care efectuează o vizită la Chişinău, transmite CURENTUL.

Prin acest memorandum, CERT-RO și Î.S. Centrul de telecomunicaţii speciale parafează cooperarea în cadrul unei alianțe strategice pentru acordarea de sprijin reciproc în răspunsul coordonat pentru soluționarea incidentelor de securitate cibernetică.

Serghei Popovici şi Liviu Nicolaescu au discutat aspecte privind dezvoltarea și cooperarea internațională cu Centrul pentru Securitatea Cibernetică CERT-GOV-MD din cadrul Î.S. Centrul de telecomunicaţii speciale, cît și schimb de experiență în depistarea și contracararea incidentelor de securitate cibernetică.

De asemenea, reprezentanții celor două părți au convenit să analizeze și alte oportunități de colaborare între cele două instituții pe măsura dezvoltării capabilităților proprii.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților