[ X ]
[ X ]
CTS a asigurat sediul Parlamentului cu un sistem telecomunicațional modern
13 Februarie
foto: cts.md

Î.S. „Centrul de telecomunicații speciale” (CTS) a asigurat sediul Parlamentului cu un sistem de telecomunicații modern, care corespunde ultimilor cerințe de calitate și tendințe mondiale de transmisiune a datelor, transmite CURENTUL.

„Sistemul asigurat de CTS oferă posibilități vaste de a beneficia de diverse servicii telecomunicaționale cum ar fi Internet în bandă largă, schimb de date securizat, telefonie IP etc. Unele soluții sînt utilizate pentru prima dată în Republica Moldova, iar pe plan mondial doar cîteva țări beneficiază de astfel de dotări la nivel de stat”, a declarat directorul general al CTS, Serghei Popovici.

Totodată, pentru evitarea confuziilor, CTS menționează că sistemul de votare din Sala de ședințe, nu a fost instalat de Centrul de telecomunicații speciale și nu se află în gestiunea acestuia.

Potrivit sursei, în atribuțiile CTS intră asigurarea securității informaţionale, precum și asigurarea funcţionării şi dezvoltării sistemelor informaţionale şi de telecomunicaţii statale protejate.

CURENTUL precizează că astăzi, 13 februarie 2014, a avut loc prima ședință plenară a Parlamentului din sesiunea de primăvară-vară în sediul renovat. Acesta a fost reconstruit conform ultimelor standarde de calitate inclusiv și în ceea ce privește dotarea tehnică a clădirii.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților