[ X ]
[ X ]
[ X ]
Conturile oficiale ale Microsoft, sparte de două ori în aceeaşi zi de hackerii sirieni
15 Ianuarie

Armata Electronică Siriană îşi inteţeşte atacurile asupra Microsoft. Hackerii au spart unul din conturile de Twitter ale gigantului din IT şi au reuşit să posteze câteva mesaje. „E doar inceputul” a declarat unul din hackeri, scrie bzi.ro.

Aceştia şi-au unit eforturile într-un atac coordonat asupra Microsoft, pe care o acuză că monitorizează conturile de e-mail şi vinde date confidenţiale agenţiilor de spionaj americane şi altor guverne. În aceeaşi zi, hackerii sirieni au reusit să spargă şi unul din conturile oficiale de Twitter ale Xbox.

Mai grav pentru Microsoft e că hackerii par să le fi spart şi serviciul intern de mail. Sirienii au publicat o fotografie a unui presupus mesaj intern în care se discută despre atacurile recente. Mai mulţi experţi în securitate presupun însă că imaginea este falsă, pentru că un angajat Microsoft nu ar fi pus un hashtag în titlul mesajului.

În ultima perioadă, nu doar Microsoft a fost afectată de astfel de atacuri, Yahoo s-a confruntat cu un atac masiv, în urma căruia zeci de mii de utilizatori au fost afectaţi, în special din Romania. Printre ei s-a aflat şi directorul SRI, George Maior.

 

Inapoi la arhiva noutaților