[ X ]
[ X ]
[ X ]
Compania publică regională „Gagauziya Radio Televizionu” are un nou Consiliu de Observatori
10 August

Adunarea Populară a UTA Gagauz-Yeri a ales marți, 9 august, membrii unui nou Consiliu de Observatori (CO) al Companiei publice regionale „Gagauziya Radio Televizionu”. La concurs au participat 28 de candidați, dintre care au fost selectați nouă. Noul CO va activa timp de patru ani, până la 9 august 2020, scrie media-azi.md.

Din componența noului Consiliu de Observatori fac parte Maria Acbaș, Stepan Chireacov și Ludmila Fedotova, care au obținut de la deputații găgăuzi 19 voturi pro; Marina Velicoglo și Valerii Dimitroglo (20 de voturi); Ivan Screlea (21 de voturi); Anatolii Mavrodi (22 de voturi); Inna Culiș și Lilia Cipciu (23 de voturi).

Contactat de Media-Azi, expertul media Petru Macovei și-a exprimat speranța că noul CO va lucra întru dezvoltarea radiodifuzorului public regional, comparativ cu fosta componență a acestuia, care „era una totalmente controlată de anumite forțe politice din Adunarea Populară și din Comitetul Executiv de la Comrat, și care adopta decizii ce nu aveau nimic în comun cu misiunea unui radiodifuzor public”.

„Pe unii membri ai noului CO îi cunosc și cred că ar face față acestei funcții. Rămâne de văzut cum se vor manifesta. Oricum, eu le-aș sugera membrilor CO să se detașeze de viața politică din regiune și să se ghideze de interesul publicului larg, nu de cel al unei părți a acestuia, care sunt deputații din Adunarea Populară, bașkanul sau membrii Comitetului Executiv. Ei tot sunt public, dar misiunea CO este să se gândească la publicul larg din autonomie, la interesul oamenilor simpli din regiune, care sunt în drept să primească informație obiectivă și echilibrată de la o companie pe care ei o finanțează din impozite”, a menționat Petru Macovei.

Potrivit Legii cu privire la televiziune și radio din autonomia găgăuză, Consiliul de Observatori al GRT este format din reprezentanți ai societății civile din regiune, specializați în domeniile social, politic, economic, juridic, financiar, economic, științific, cultural, educațional, jurnalism, management, relații internaționale, afaceri, mass-media ș.a.

Sursa: www.media-azi.md

Inapoi la arhiva noutaților