[ X ]
[ X ]
Ce face Pavel Filip la Barcelona 4 zile!
26 Februarie

Reprezentanți ai sectorului de telefonie mobilă, ai Guvernelor, experți în domeniu din 129 de țări și-au dat întâlnire la Barcelona la Congresul Mondial al Telefoniei Mobile. Republica Moldova este reprezentată la summit de ministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Pavel Filip, transmtie Curentul.md.

Tema conferinței din acest an este „Opțiuni de politică pentru investiții durabile în rețele” și reflectă presiunea resimțită de sectorul de telefonie mobilă, care se confruntă cu un declin în investițiile în rețea, în unele regiuni, precum și importanța politicilor de reglementare care încurajează încrederea investitorilor. În același timp, oportunitățile de inovare în sectorul de telefonie mobilă sunt mai puternice ca oricând  cu o serie de soluții și servicii mobile ce apar în vizor.

În această săptămînă, peste 100 de vorbitori influenți se adresează la cca 1250 de participanți pe teme care acoperă educația mobilă, acordarea licențelor de spectru, securitatea cibernetică și furnizarea de bandă largă mobilă pentru cei care rămîn neconectați.

De asemenea, programul Summit-ului cuprinde prezentări importante, interviuri și discuții care se concentrează pe relația dintre inovare, investiții și reglementare întru stimularea economiei globale.

CURENTUL precizează că evenimentul se desfășoară în perioada 24-27 februarie sub egida Asociației sistemului global de comunicații mobile(GSMA).

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților