[ X ]
[ X ]
[ X ]
Alina Țurcanu a părăsit redacția „Adevărul”: “Încă mai credeam într-o minune, dar n-a fost să fie”
2 Septembrie

Alina Țurcanu, redactor-șef  al ziarului „Adevărul” Moldova  și-a dat demisia din funcția deținută. Aceasta a scris pe contul său de facebook, că a decis să plece din propria voință. 

“Nu mai pot urmări din postura de redactor-șef cum e lăsat să moară cu zile ziarul la care țin atat de mult, fără să pot face ceva pentru a schimba lucrurile. Redactorul-șef este responsabil doar de politica editorială a ziarului”, și-a argumentat ea decizia. 

Alina Țurcanu mai spune că, alături de colegii săi,  și-au dorit foarte mult să salveze ziarul, care déjà de o lună nu mai apare în versiunea print. 

„L a sfârșitul lui iulie, când am fost nevoiți să anunțăm o pauză de două săptămâni, încă mai credeam într-o minune, dar n-a fost să fie. Nu am putut relansa ediția print”, a precizat ea. 
 
Jurnalista are o sugestie pentru „frații de peste Prut care, eventual, vor mai porni vreo afacere media în Republica Moldova”.

„Calculați foarte bine totul și alegeți bine oamenii pentru funcțiile manageriale – contează nu doar ce diplomă are, ci și ce fel de om este; e vital să gândească și să simtă românește, să fie trup și suflet pentru instituția pe care o conduce și să nu-și perceapă jobul doar ca pe o sursă de profit personal”, a menționat ea. 
 
Alina Țurcanu a condus redacția „Adevărul” timp de 4 ani. 

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților