[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
AGEPI a făcut încă un pas important pentru simplificarea accesului la serviciile sale
26 Mai
Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală s-a aliniat la măsurile guvernamentale privind simplificarea accesului cetățenilor la serviciile prestate de către autoritățile publice și a lansat un nou serviciu online, transmite Curentul.md

Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, AGEPI a lansat oficial serviciul web ”Depunerea online a cererilor de înregistrare a obiectelor de proprietate intelectuală”, care poate fi accesat pe adresa www.e-agepi.md și servicii.gov.md.

Scopul platformei lansate este oferirea serviciilor de calitate cetățenilor și mediului de afaceri din Moldova și străinătate, în procesul de înregistrare a mărcilor, invențiilor, desenelor industriale, operelor, fonogramelor și altor obiecte de proprietate intelectuală, după cum informează Agenția.

Principalul avantaj este depunerea online a cererilor de înregistrare la orice oră și în orice zi a săptămînii.

„Sistemul lansat astăzi permite comunicarea la distanță, fără ca solicitantul să fie nevoit să se deplaseze la AGEPI. În același timp, utilizatorul va dispune de un înalt nivel de securitate și confidențialitate a informației. În plus, serviciul de depunere online a cererilor permite administrarea eficientă a timpului și reducerea cheltuielilor personale”, a menționat Directorul General AGEPI, Lilia Bolocan.

Pentru a depune cererile prin intermediul portalului e-agepi.md, solicitantul va trebui să dețină o semnătură digitală, mobilă sau să semneze prin intermediul Serviciului Guvernamental MSign.

În aceeași ordine de idei, utilizatorii serviciului beneficiază și de un sistem modern de plată, inclusiv prin card bancar, din avans, în numerar sau prin serviciul MPay.

Serviciul „Depunerea online a cererilor de înregistrare a obiectelor de proprietate intelectuală” a fost implementat în două etape și a costat peste 300 000 lei și deși este la etapa inițială, sistemul este utilizat atît de către solicitanți naționali, cît și din străinătate.

Diana Cebotari

Inapoi la arhiva noutaților