[ X ]
[ X ]
[ X ]
A fost inaugurat primul laborator digital din cadrul proiectului de susţinere a educaţiei digitale
22 Septembrie

Ieri a fost inaugurat primul laborator digital din cadrul proiectului de susținere a educației digitale în Moldova, implementat cu suportul Fundației Orange. Primul Orange Lab a fost deschis la  Colegiul de Informatică din Chișinău, transmite CURENTUL.

”Prin lansarea acestui proiect de susținere a educației digitale, compania Orange Moldova contribuie la sporirea nivelului de competență profesională a specialiștilor pentru sectorul TIC. În prezent asistăm la un paradox, vorbim de lipsa locurilor de muncă și salarii mici, iar pe segmentul IT, unde sunt înregistrate cele mai mari salarii, resimțim un deficit acut de cadre calificate. Am identificat această constrângere și ne-am propus s-o eliminăm prin realizarea Strategiilor Ministerului Tehnologiei Informației și Comunicațiilor. Acest proiect al Fundației Orange este un pas concret în acest sens”, a declarat ministrul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Pavel Filip.

În cadrul Orange Digital School vor fi implementate câteva proiecte majore, care vin să asigure în învățământul din țara noastră accesul la infrastructură modernă, expertiză profesională și educație de calitate în domeniul tehnologiilor informaționale.

„Ne dorim să aducem cât mai aproape de oameni servicii digitale accesibile şi utile pentru fiecare. În acest sens, prin intermediul Fundaţiei Orange, dezvoltăm proiecte ce contribuie la educaţia tinerilor în domeniul IT, cât şi a sectorului în general. Prin lansarea proiectului Orange Digital School, ne dorim să aducem valoare adăugată dezvoltării societăţii şi să facilităm viaţa de zi cu zi, prin utilizarea componentei digitale”, a declarat Directorul general Orange Moldova, Ludmila Climoc.

Orange Lab este implementat în 3 colegii cu profil IT din Moldova: Colegiul de Informatică şi Colegiul Politehnic din Chișinău și Colegiul Politehnic din Bălţi. În aceste instituții vor fi deschise laboratoare digitale, dotate cu articole de mobilier modern, computere performante, ecrane TV de ultimă generaţie şi conexiune gratuită la internet de bandă largă şi WiFi.

„Cerinţele pe piaţa muncii sunt foarte mari faţă de viitorii angajaţi în IT, respectiv, având un laborator dotat cu tehnică modernă, putem face faţă mai uşor cerinţelor de pe piaţa muncii”, a menționat  Liuba Obadă, Director adjunct pentru instruire la Colegiul de Informatică din Chișinău.

Orange Digital School include 3 proiecte importante, care asigură: crearea infrastructurii şi accesului la baza tehnică IT în liceele rurale şi colegii, susţinerea talentelor în IT prin oferirea burselor de excelenţă, precum şi a pedagogilor de informatică din regiunile rurale.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților