[ X ]
[ X ]
[ X ]
22 de studenţi din Europa vor învăța la Chişinău cum să devină manageri în IT
3 Iulie

22 de tineri din Europa vor învăța cum să devină manageri în IT și cum să gestioneze o echipă în cadrul cursului de vară organizat de BEST Chișinău, care se va desfășura în perioada 6 – 15 iulie, transmite CURENTUL.

Participanții vor beneficia de un set de lecții ce vor fi facilitate de către manageri de proiecte din domeniul IT, din Republica Moldova. Ei vor împărtăși experiențele sale și vor explica cele mai relevante lucruri din aria tehnologiilor informaționale. Aceștia vor folosi metode educaționale formale precum și cele non formale: prelegeri, prezentări, discuții în grup, jocuri de simulare.

În decurs de 10 zile – perioada cât va dura cursul, obiectivul principal al proiectului va fi de a înarma studenții cu abilități necesare pentru a fi manager de proiect în domeniul tehnologiilor informaționale. Studenții vor obține cunoștințe generale despre gestionare și vor fi familiarizați cu tehnici și instrumente în management de proiecte în IT. Printre abilitățile de management de proiect, participanții vor obține experiențe, cum ar fi: Lucru în echipă, Management de resurse umane, Comunicare eficientă și Leadership.

Pentru evaluarea cunoștințelor participanții vor iniția câteva proiecte în IT, care mai târziu ar putea fi implementate. În urma descrierii proiectelor inițiate, participanții vor primi o serie de confirmări și credite ECTS acordate – conform prevederilor de la Bologna.

În timpul liber vor avea ocazia să facă cunoștință cu tradițiile și obiceiurile moldovenești participând la o multitudine de evenimente sociale și excursii.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților