[ X ]
O gardiană de la Penitenciarul nr.4-Cricova, printre cele 10 femei care sparg tiparele nescrise și se impun în activități dominate de bărbați
12 Iulie

Chiar dacă femeile au făcut paşi importanţi spre egalitatea de şanse cu bărbații, există încă numeroase domenii specifice sexului puternic. Şi totuşi, în spatele înfăţişării delicate, femeile ascund un caracter suficient de puternic pentru a pătrunde în lumea profesională rezervată bărbaţilor.

Printre femeile care au depășit stereotipurile și s-au impus într-un domeniu predominat în mod tradițional de bărbați este și Olga Gandrabura, gardiană în Penitenciarul nr.4-Cricova. Angajata își face meseria cu mândrie și pasiune, demonstrând zilnic că poate să-și exercite conștiincios atribuțiile funcționale.

Gardiana menționează, că și-a ales să activeze în penitenciar, deoarece de mică i-a plăcut uniforma militară, dar pentru a activa în acest sistem este nevoie de caracter, profesionalism, severitate, însă aceasta nu înseamnă că feminitatea dispare, oricum femeia continuă să fie un simbol al vulnerabilității şi fragilității.

Angajata este una dintre cele 10 protagoniste ale proiectului fotografic „Oameni și kilometri”, realizat de Asociația reporterilor.

În cadrul proiectului respectiv, care promovează fotografia documentară a fost vernisată o expoziție care cuprinde 50 de fotografii ce aduc în vizorul societății realitățile din Moldova, probleme, tematici, dar și stereotipuri despre femei, printre care se regăsește și gardiana de la Cricova.

Reportajul fotografic „10 femei” este expus până la 30 iulie curent, în cadrul expoziției „Realități”, prezentate concomitent în cinci orașe ale țării: Cahul, Soroca, Bălți, Ialoveni și Chișinău.

Inapoi la arhiva noutaților