[ X ]
Iată cum au evoluat preţurile de consum în Republica Moldova în luna iulie!
10 August

În luna iulie 2017 inflaţia anuală a constituit 7,3%, inclusiv la produse alimentare – 8,9%, mărfuri nealimentare – 4,2% şi servicii prestate populaţiei – 8,8%. Indicele de consum în iulie, curent, faţă de luna iunie a constituit 99,1%, informează CURENTUL.

Conform Biroului Naţional de Statistică din Republica Moldova în luna iulie 2017, faţă de iunie au fost înregistrate scăderi de preţuri la următoarele produse alimentare: cartofi – cu 24,1%, legume proaspete – cu 18,7%, fructe proaspete – cu 6,5% (în special: fructe de livadă sâmburoase – cu 27,0%, fructe de livadă sămânţoase – cu 14,0%, fructe exotice – cu 7,0%), crupe – cu 0,5%.

Totodată au fost înregistrate unele majorări ale preţurilor la: ouă de găină – cu 3,5%, citrice – cu 2,8%, carne de porc – cu 1,4%, îngheţată, preparate şi semifabricate din carne şi mezeluri fierte – cu câte 0,7%, zahăr, carne de vită şi de oi, mezeluri de calitate superioară cu durata îndelungată de păstrare – cu câte 0,4%, unt ţărănesc, lapte şi produse lactate,  suc din fructe şi pomuşoare – cu câte 0,3%.

Reduceri de preţuri s-au înregistrat la mărfuri nealimentare, combustibili – cu 2,0%,  încălţăminte pentru copii – cu 0,8%, medicamente, haine de blană, sacouri, pulovere, jachete pentru femei, vestoane, pulovere, sacouri pentru bărbaţi, detergenţi, frigidere şi congelatoare, maşini de spălat, aragazuri, plite electrice – până la 0,6%.

Anastasia Borta                              

Inapoi la arhiva noutaților