[ X ]
[ X ]
[ X ]
Colegiul de Arte din oraşul Soroca va purta numele lui Nicolae Botgros
15 Ianuarie
foto: lautariidinchisinau.com

Colegiul de Arte din oraşul Soroca va purta numele renumitului violonist şi dirijor Nicolae Botgros. Decizia a fost aprobată de membrii Guvernului, ca urmare a mai multor solicitări venite din partea colectivului de profesori şi elevi.

„În repetate rînduri au adresat această solicitare către Ministerul Culturii, pe care o susţinem cu mare căldură. Este suficient să spune acest nume ca să înţelegem care este valoarea acestei personalităţi în cultura noastră. Dînsul fiind absolvent al acestui colegiu demonstrează că şi şcolile noastre artistice de la ţară pot naşte personalităţi de talie mondială. Acest om are în continuare o legătură nemijlocită cu acest colegiu, şi sunt sigură că se va sesiza pentru îmbunătăţirea stării de lucruri  de la această instituţie”, a declara ministrul Culturii, Monica Babuc.

Curentul.md că Nicolae Botgros este un cunoscut lăutar din Republica Moldova. Maestrul a studiat la Școala de iluminare culturală din Soroca. Tot acolo, pentru prima dată a asistat la un concert de-al „Lăutarilor”. Mai mult,în acest oraş Nicolae Botgros s-a îndrăgostit lulea de Lidia Bejenaru, care avea să-i devină soție.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților