[ X ]
[ X ]
Un nou proiect al Băncii Mondiale va susţine creşterea competitivităţii în Republica Moldova
22 Ianuarie
foto: incont.ro
Proiectul Ameliorarea Competitivității II (PACII) al Băncii Mondiale va continua mai multe componente de succes ale primului proiect, cum ar fi cofinanțarea implementării de către companii a sistemelor de management a calității, elaborarea businessplanurilor, a studiilor de piață și strategiilor de marketing, precum și componenta de finanțare a companiilor exportatotoare. Despre aceasta au vorbit ministrul Economiei, Valeriu Lazăr şi liderul de echipă pentru dezvoltarea sectorului privat în Moldova al Băncii Mondiale, Melissa Rekas.
Valeriu Lazăr a declarat că economia Moldovei urmează să treacă prin profunde procese transformaționale odată cu aderarea la Zona de liber schimb aprofundat și cuprinzător cu Uniunea Europeană.
„Ministerul Economiei dorește să faciliteze accesul companiilor la fonduri europene, atunci când acestea vor deveni accesibile, să continuie îmbunătățirea infrastructurii calității, în special din perspectiva exportului de produse agro-alimentare pe piața UE, și să promoveze implementarea inovațiilor și a transferului tehnologic la nivel de întreprinderi”, a adăugat ministrul Economiei.De asemenea, Valeriu Lazăr a subliniat importanța reglementărilor eficiente pentru calitatea mediului de afaceri, un filtru eficient în acest sens fiind Grupul de lucru al Comisiei de stat pentru reglementarea activității de întreprinzător. Valeriu Lazăr a solicitat susținerea Băncii Mondiale pentru desfășurarea activității Grupului de lucru, care se întrunește săptămânal pentru a examina analizele impactului de reglementare a proiectelor de acte legislative și normative.
CURENTUL.md precizează că negocierile asupra noului proiect urmează a fi lansate în luna mai a anului curent.
Adrian Platon
Inapoi la arhiva noutaților