De-a lungul timpului au fost prezentate cele mai scumpe vinuri din străinătate, însă nu și din Moldova. Deși prețurile unei sticle de vin produs în Moldova nu se compară cu cele de peste hotare, CURENTUL.md a decis să realizeze și un top a celor mai scumpe vinuri produse acasă. Pentru a realiza acest lucru am apelat la un expert în domeniu și, anume, la președintele “Clubului amatorilor de vin”, Snejana Zacepa.
1. Negru de Purcari Vintage 2011. Negru de Purcari este regele vinurilor – nobil, cu o structură bogată și un buchet generos, cu adevărat oferă acel gust domnesc. Culoarea intens rubinie cu nuanțe de rodie. Acest vin seduce prin gustul său catifelat cu note de fructe și stejar. În vînzare îl puteți găsi cu 435 de lei sticla. La un preț mult mai mic se găsește vinurile Negru, Alb, Roșu de Purcari 2010- 263 lei.
2. Amaro de la Valea Perjei 2004. Producătorul acestui vin este Albastrele Wine. O sticlă de acest vin costă 350 lei. Este o băută rafinată, cu o gamă bogată de arome: prune și trandafir roșu, zmeură, violete, scorțișoară, vanilie și tutun. Amaro de la Valea Perjei i-au fost acordate premii la concursuri naționale și internaționale, cel mai mare fiind la Mondial du Bruxelles, Belgia- 2006 (Aur).
3. Taraboste Cabernet Sauvignon 2011, produs de Chateau Vartely. Acesta poate fi procurat cu 207 lei/sticla. Vinul a fost obţinut din strugurii intens aromaţi şi extrem de copti recoltați de pe podgoriile Chateau Vartely din Sudul Moldovei. Vinul din aceasta colecţie a fost maturat timp de 24 luni în barrique-uri franceze şi un an în sticlă. La același preț poate fi cumpărat și o sticlă de Cricova Magnific și Vin Virgin, 2011.
4. Molda Merlot 2010, produs de către Berhord Vin. Prețul unei sticle este de 288 lei. Baricat 18 luni – 2010, în butoaie noi franceze. Vin complex cu arome de fructe roșii îndeosebi de prune și vișine răscoapte. În gust se simt taninele moi, ciocolată, fructele roșii complimentate cu nuanțe de fum cu vanilie și condimente.
5. Equinox -5 elemente costă 250 lei. Un vin foarte interesant datorită complexității cupajului său, un amestec de cinci soiuri de struguri roșii. Învechit în butoaie de stejar timp de 18 luni.
Natalia Moraru