[ X ]
[ X ]
[ X ]
RTEC ar putea asambla autobuze Mercedes la Chişinău
10 Februarie
foto: tramclub.org

Regia Transport Electric Chişinău ar putea să asambleze la Chişinău autobuze de marca Maz-Mercedes. Anunţul a fost făcut de directorul RTEC, Gheorghe Morgoci, în cadrul şedinţei Primăriei municipiului Chişinău, transmite CURENTUL.

„Noi am iniţiat colaborarea cu colegii de la Minsk. Poate Guvernul ne va permite ca în cadrul acordului interguvernamental privind asamblarea troleibuzelor să facem şi autobuze. E posibil să asamblăm autobuze la Chişinău. Regia Transport Electric este pregătită se efectueze lucrările respective”, a declarat Morgoci.

Potrivit şefului Direcţiei Transport a capitalei, Igor Gamreţchi, două astfel de autobuze vor fi văzute zilele viitoare pe străzile din Chişinău. „Am primit săptămîna aceasta două autobuze de marcă Maz-Mercedes din Belarus pentru testare. Este un autobuz destul de drăguţ şi contemporan”, a spus acesta.

La rîndul său, edilul capitalei nu a ezitat să facă şi glume pe marginea subiectului. „Mai avem puţin şi vom anunţa că asamblăm Mercedes-uri la RTEC. Ar fi o soluţie dar nu avem bani pentru o asemenea iniţiativă. Ne zădărîţi, ne arătaţi autobuze frumoase, iar pe urmă rămîne cea mai mică problemă, de unde de luat banii”, a menţionat Dorin Chirtoacă.

CURENTUL precizează că preţul unui astfel de autobuz este de circa 100 mii dolari. În dependenţă de comodităţile solicitate, cum ar fi climatizator sau cutie de viteze automată, preţul unităţii de transport poate creşte pînă la 30%.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților