[ X ]
[ X ]
RM va beneficia de noi granturi din partea BERD şi BEI
7 Februarie
foto: monsterboardblog.nl

Republica Moldova va beneficia de noi granturi din partea Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare(BERD) și a Băncii Europene de Investiții(BEI) pentru reabilitarea drumurilor și dezvoltarea sectorului agricol. Despre acest lucru au discutat speaker-ul Igor Corman, preşedintele BERD Suma Chakrabarti şi preşedintele BEI Werner Hoyer , transmite CURENTUL.

Potrivit unui comunicat al Parlamentului, președinții celor două instituții bancare au reafirmat angajamentul de a susține modernizarea și dezvoltarea  economică a Republicii Moldova.

De asemenea, discuțiile au vizat și acțiunile întreprinse de autoritățile de la Chișinău în realizarea agendei de reforme în domeniul combaterii corupției, asigurarea stabilității sectorului financiar-bancar, atragerii investițiilor străine în economia Republicii Moldova.

La rîndul său, Igor Corman a declarat că în Parlamentul Republicii Moldova există voință politică pentru adoptarea cadrului legal menit să asigure implementarea reformelor.

CURENTUL precizează că președinții BERD și BEI efectuează, în premieră, o vizită comună în Republica Moldova, în perioada 6-7 februarie 2014.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților