[ X ]
[ X ]
Reprezentanţii business-ului mic şi mijlociu: Parlamentul a făcut un lucru foarte bun
21 Ianuarie
foto: esp.md

Reprezentanţii business-ului mic şi mijlociu susţin plafonarea taxelor locale. Mai mult, aceştia sunt împotriva abrogării Legii privind modificarea Codului Fiscal, adoptată la sfîrşitului anului trecut de către Parlamentul de la Chişinău, transmite CURENTUL.md.

Oamenii de afaceri consideră plafonarea taxelor locale drept un fenomen pozitiv. „Oamenii se temeau să deschidă o afacere, din start ştiau că se vor bancrotiza, iar banii vor fi investiţi acolo unde nu trebuie. Coaliţia a înţeles acest lucru şi a pus plafonul înapoi. Astfel se vor păstra întreprinderile mici şi vor plăti taxe în mărimea în care pot. Parlamentul a făcut un lucru foarte bun”, a declarat Leonid Buza, directorul Asociaţiei micului business din Nisporeni.

Antreprenorii au venit şi cu o solicitare faţă de Legislativ. „Mă adresez la parlamentari să nu se lase duşi în eroare faţă de grupurile de primari care au propus excluderea plafonului. Parlamentul trebuie să studieze bine ce se întîmplă cu micul business în Moldova. Oamenii se descurajează şi o să închidă afacerile. Aceştia vor pleca peste hotare unde le este mai bine”, a adăugat Leonid Buza.

Curentul.md  precizează pe 23 decembrie deputații au votat amendamente la Codul Fiscal prin care s-a stabilit un plafon pentru fiecare categorie de taxe locale.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților