[ X ]
Prima ședință în dosarul Baștovoi la Curtea de Apel. Vezi ce s-a întîmplat!
18 Martie

Curtea de Apel a început astăzi reexaminarea dosarului în cadrul căruia Andrei Baștovoi, ex-vicepreședinte Ascom-Grup este acuzat de furt în proporții deosebit de mari, transmite Curentul. 

Reamintim că, în decembrie, 2013, Andrei Baștovoi, fiul său, dar și alți doi foști angajați ai Ascom-Grup  a fost condamnați la mai mulți ani de închisoare,  fiind acuzați de delapidare de fonduri și planificare omorului lui Anatol Stati.

Andrei Baștovoi a declarat în cadrul procesului că, este nevinovat, iar dosarul este unul fabricat de către fostul său șef. De asemenea, el s-a plîns de condițiile precare din penitenciar. „Nu sunt vinovat. Nu eu trebuie să vin cu probe, partea opusă trebuie să aducă probe care să dovedească că eu sunt vinovat”, a spus Andrei Baștovoi.

Reprezentanții Casco Petroleum Overseas au spus că ei își doresc să se facă dreptate, iar cei vinovați să răspundă pentru faptele lor.

„Toate probele au fost prezentate în original, iar martorii prezenți din partea acuzării au confirmat că dl. Baștovoi, cît și celelalte persoane condamnate de instanța de judecată în  decembrie, 2013, se fac culpabile. Curtea de Apel va examina aceste probe  și mizăm că recuperarea prejudiciului material  și desigur pedepsirea celor care au comis și care au fost implicați în această fraudă”, a spus Vitalie Diaconu, coordonator general al proiectelor lui Anatol Stati în Sudan.

În cadrul ședinței de judecată s-a decis recuzarea a doi magistrați și numirea unui alt complet de judecători, asta după ce procurorul și avocatul învinuirii  au venit cu propunerea de a trimite dosarul Curții Supreme de Justiție, motivînd că nu sunt mulțumiți de faptul că unii judecători ai Curții de Apel – Mihail Buruiană și Ion Secrieru – examinează și alte dosare care au tangență cu dosarul Baștovoi. Solicitarea a fost acceptată, iar ședința transferată pentru o dată ulterioară.

Astăzi în ziarul Moldova Suverană a apărut o investigație  în cadrul căreia se prezintă mai multe documente scanate ce confirmă faptul că , Andrei Baştovoi folosea resursele şi banii șefului său, Anatol Stati pentru a-şi promova propria companie şi propriile interese.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților