[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ministerul Economiei a ajuns la o înţelegere cu Banca Mondială
25 Februarie
foto: noi.md

Banca Mondială va asista Guvernul RM în stabilirea unui set de indicatori de performanță pentru cca 20 de instituții publice din Republica Moldova care vor măsura deschiderea acestora față de mediul de afaceri. O înțelegere în acest sens a fost atinsă în cadrul întrevederii de luni a viceprim-ministrului, ministrului economiei, Valeriu Lazăr, cu Misiunea Băncii Mondiale pentru pregătirea noului Proiect de Ameliorare a Competitivității al Băncii Mondiale (PAC II), transmite CURENTUL.

Obiectivul de dezvoltare a PAC II constă în ameliorarea competitivității întreprinderilor moldovenești, în special întreprinderilor mici și mijlocii, prin fortificarea legăturilor cu piața de desfacere, facilitarea accesului la finanțare pe termen mediu și lung și îmbunătățirea mediului de afaceri.

Indicatorii de performanță  pentru instituțiile publice  vor avea la bază metodologiile clasamentelor „Doing business” și „Cost of doing business”, asigurînd responsabilizarea vizînd implementarea reformelor în termenii stabiliți.

De asemenea, Banca Mondială va oferi suport pentru elaborarea unor strategii de dezvoltare instituțională a ODIMM și MIEPO, fiind ajutate să restructureze și să dezvolte servicii și programe noi pentru a satisface necesitățile companiilor.

În cadrul PAC II va fi acordată și o Schemă de grant complementară pentru IMM-uri pentru a  implementa proiecte de îmbunătățire a afacerilor în vederea creșterii  competitivității.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților