[ X ]
[ X ]
Lazăr: Vom asista la o nouă poziţionare economică a RM
5 Februarie
foto: trm.md

Republica Moldova  va semna Acordul de Liber Schimb cu Turcia în prima jumătate a acestui an. Anunţul a fost făcut de către ministrul turc al Vămilor şi Comerţului, Hayati Yazici, în cadrul unui briefing susţinut împreună cu ministrul Economiei al RM, Valeriu Lazăr, transmite CURENTUL.

„Anul curent este unul foarte important pentru RM. Pe lîngă Acordul de Liber Schimb cu UE, tot în acest an va fi semnat Acordul de Liber Schimb cu Turcia. Astfel, vom asista la o nouă poziţionare economică a RM. Turcia este o ţară foarte dinamică şi cu o evoluţie economică impresionantă”, a declarat Valeriu Lazăr.

La rîndul său, Hayati Yazici a precizat că în timpul vizitei preşedintelui Nicolae Timofti în Turcia, şeful statului şi omologul său turc şi-au pus drept obiectiv să majoreze volumul comerţului bilateral pînă în 2015.

„Îmi pare bine că în curînd va fi semnat Acordul de Liber Comerţ între RM şi Turcia. Scopul nostru este semnarea acestui Acord în prima jumătate a anului curent”, a subliniat ministrul Vămilor şi Comerţului din Turcia.

Totodată, demnitarul turc s-a referit şi la subiectul abolirii regimului de vize dintre cele două state.

„Parlamentul turc, pe 24 ianuarie curent a ratificat acordul de readmitere. A rămas foarte puţin de lucru. Preşedintele Turciei trebuie să semneze acest acord pînă pe data de 9 februarie curent, dacă încă nu a făcut acest lucru”, a conchis Hayati Yazici.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților