[ X ]
[ X ]
[ X ]
Lazăr: Economia Moldovei a înregistrat o creştere mai mare decît în ţările din regiune
11 Februarie

Anul 2013 a fost unul bun sub aspect economic, fiind înregistrată o creştere de circa 8%, mai mare decît în țările din regiune. Despre acest lucru a vorbit ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, în timpul prezentării raportului de activitate pentru anul 2013 a instituţiei pe care o conduce, transmite CURENTUL.

”Nu există sector economic care să nu fi înregistrat creșteri. Avem creștere economică care se răsfrînge și la nivel social. Finalizarea și semnarea Acordului de Asociere și cel de creare a Zonei de Liber Schimb, Aprofundat și Cuprinzător ne va oferi posibilitatea de a avea acces la o piață de circa 800 de milioane de consumatori, aprobarea Acordului  de Liber Schimb cu Turcia, dar și altele vor duce la crearea noilor realități economice pentru R. Moldova”, a declarat ministrul.

Totodată, Valeriu Lazăr a subliniat că, odată cu asocierea la UE, pentru agenții economici competitivi se deschid noi oportunități, iar cei mai puțin competitivi vor trebui să facă față noilor provocări.

Pe parcursul anului 2013, Ministerul Economiei a elaborat circa 170 de acte decizionale, dintre care 27 proiecte de legi (10 adoptate) şi 71 proiecte de hotărîri de Guvern (40 aprobate).

Potrivit vicepremierului, în anul care vine, Ministerul Economiei are drept scop îmbunătățirea mediului de afaceri. În acest sens, a fost subliniat faptul că R. Moldova ”s-a ridicat cu 5-6 poziții în toate topurile economice”.

Ministrul Economiei a avut și prognoză optimistă în ceea ce privește dezvoltarea economică a  țării pentru anii 2014-2017, care potrivit lui va fi de 4,5%.

Adrian Pancu

Inapoi la arhiva noutaților