[ X ]
[ X ]
[ X ]
Institutul Național de Standartizare colaborează cu mai multe organizații internaționale
6 Februarie
foto: radioiasi.ro

Standardele reprezintă un nivel de experiență și tehnologie, care stabilesc compromise între cele mai ridicate nivele de progres. Standardele se elaborează la nivel național, regional și internațional.  Institutul Național de Standartizare (INS) colaborează cu mai multe organizații internaționale și regionale, printre care se enumără și Societatea Americană pentru Încercări și Materiale (ASTM Internaționl), transmite CURENTUL. 

ASTM International este un lider recunoscut la nivel global în ceea ce priveşte elaborarea şi furnizarea standardelor în diferite domenii. Colaborarea INS cu ASTM International oferă oportunitatea de a adopta standardele americane (ASTM) în calitate de standarde naţionale (SM). Se menționează faptul că ASTM International de multe ori elaborează standarde în domenii care nu au fost abordate în standardele internaţionale (ISO) şi europene (EN).

Standardul elaborat de ASTM International, la solicitare poate fi adoptat pe teritoriul Republicii Moldova, în calitate de naţional. Green Meeting Standards este un standard care face parte dintr-o colecţie de standarde elaborată de ASTM International.

Durabilitatea este una dintre preocupările strategice ale agenţilor economici, de aceea, aceştia şi-au propus, prin intermediul standardelor care oferă linii directoare specifice în domeniu, să promoveze şi să creeze evenimente ecologice durabile sau „verzi”.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților