[ X ]
[ X ]
[ X ]
Iată cum a oscilat cifra de comerț și servicii în prima parte a anului 2016!
24 August

Cifra  de afaceri din comerț în luna iunie, anul 2016, a crescut considerabil față de anul trecut, aceeași perioadă, informează  CURENTUL.

Confrom Biroului Naţional de Statistică, cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul a înregistrat pierderi în luna iunie, față de luna precedentă cu aproximativ 2,3%, însă față de anul trecut aceeași perioadă a crescut cu 4,2%.

În prima jumătate a anului 2016, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete s-a majorat cu 17,8% faţă de perioada similară a anului trecut. De asemenea, în luna ianuarie-iunie, anul curent, s-a majorat cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor cu 1,8% (în preţuri curente) faţă de aceeaşi perioada din anul 2015.

În prima parte a anului curent cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) însă, s-a diminuat cu aproximativ 2,4% (în preţuri curente), comparativ cu perioada corespunzătoare din anul 2015. La fel a scăzut și volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei care s-a diminuat cu 1,6% faţă de anul trecut.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților