[ X ]
[ X ]
[ X ]
(FOTO) Legenda Vie a Vinului Moldovenesc prezentată la Expo-Milano 2015
21 Iulie

În acest week-end, pavilionul Republicii Moldova la expoziția globală Expo-Milano 2015 a atras mii de vizitatori, dornici să descopere vinul moldovenesc. Evenimentul a fost organizat în contextul promovării, la scară largă, a Zilei Naționale a Vinului care se organizează în mod tradițional, în fiecare an, în luna octombrie, în capitala Republicii Moldovei, transmite CURENTUL.

Nelipsite de la eveniment au fost cele mai selecte și bine-cunoscute vinuri moldovenești. Iubitorii de vin au avut ocazia să afle mai multe și despre cultura vinului, a viței de vie, care crește de sute de ani, pe teritoriul țării noastre.

Scopul evenimentului a fost de a comunica, la nivel internațional, despre Ziua Națională a Vinului, în vederea sporirii vizibilității acesteia și creșterii numărului turiștilor care ar vizita țara pentru acest gen de evenimente.

Cei care au împărtășit din secretele vinului moldovenesc, în funcție de zonă, soi, culoare și mireasmă, au fost chiar reprezentanții Oficiului Național al Viei și Vinului din Republica Moldova, împreună cu cei ai Ministerului Agriculturii RM. Printre vizitatori s-au numărat și reprezentanți ai pavilioanelor țărilor-partenere, de comerț internațional.

La final, oaspeții și vizitatorii au admirat o expoziție inedită de oenograme – lucrări realizate în vin roșu, semnate de maestrul Vasile Botnaru. Toate picturile au făcut deliciul publicului, care a avut parte și de ateliere de creație din partea maestrului.

Amintim că din 1 mai 2015, Republica Moldova participă, în premieră, cu pavilion propriu, la expoziția globală Expo-Milano 2015, care se desfășoară la Milano, Italia.

IMG_5153 IMG_5313 IMG_5357 IMG_5403 IMG_5439 IMG_5453

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților