[ X ]
[ X ]
Date EXCLUSIVE despre cum se dezvoltă Parcul Industrial Tracom
4 Mai

După 3 ani de activitate PI „TRACOM” a demonstrat ca este un model de dezvoltarea economică a țării, iar un factor îmbucurător pentru anul 2014 a fost majorarea indicilor de bază privind activitatea rezidenților în cadrul parcului industrial. Infrastructura, utilitățile necesare și alte facilități întreprinse de către Administrația PI „TRACOM” permite în mod direct realizarea unei afaceri profitabile de către agenții economici amplasați pe teritoriul Parcului Industrial, transmite CURENTUL.

„Una din companiile care este lider pe piața tehnologiilor  informaționale și de comunicații din țară și-a propus să realizeze în cadrul parcului construcția unui complex de edificii destinate sectorul TIC din Moldova. Sunt planificate investiții capitale de circa 65 mil. lei din care 22 mil.lei au fost realizate, o cifră de afacere anuală de circa 100 mil.lei și un număr de locuri de muncă de circa 2000 persoane. Finisarea proiectului investițional este planificată până la sfârșitul lui 2017″, a precizat Mariana Lazăr.

„Astfel, pe parcursul anului 2014 numărul locurilor de muncă s-a majorat cu 177% ajungând  la 732 persoane total angajate. Rezidenții au obținut o creștere cu 238% a veniturilor totale din vânzări față de aceeași perioadă a anului precedent ajungând la suma de 381 mil. lei. Iar de la începutul activității au fost realizate investiții în sumă de 232 mil.lei”, a adăugat directorul.

De asemenea  anul trecut au fost elaborate și inițiate mai multe proiecte privind dezvoltarea și modernizarea parcului.

„În primul rând trebuie să menționez reconstrucția fostului complex de asamblare mecanică cu suprafața de 35446 m.p. și a spațiului administrativ cu suprafața de 2864,6 m.p. Hala de producție reconstruită și modernizată va fi utilizată în scopuri de producere industrială de către potențialii rezidenți interesați să-și desfășoare activitatea în cadrul PI „TRACOM”. La fel reparația capitala a drumurilor cu construcția parcărilor și a zonelor verzi și de agrement . Precum și instalarea unui nou sistem de iluminare”, a menționat Marina Lazăr.

CURENTUL.md menționează: În prezent sunt înregistrate 39 de companii rezidente în cadrul Parcului Industrial „TRACOM” , iar domeniile prioritare de activitate sunt: fabricarea de mașini și echipamente, producerea  echipamentelor electrice și electronice, producerea articolelor din lemn și metal, tehnologiile informaționale precum și alte activități.

Natalia Moraru

Inapoi la arhiva noutaților