[ X ]
[ X ]
[ X ]
Cel mai mare distribuitor de energie electrică în RM a fost amendat. Iată motivul!
15 Mai

Curtea de Apel Chişinău a confirmat faptul că Î.C.S. „Red Union Fenosa” S.A. trebuie să plătească o amendă de 186.753 de lei pentru încălcarea legislaţiei cu privire la protecţia concurenţei, compania fiind astfel sancţionată pentru tratarea inechitabilă a consumatorilor, transmite CURENTUL. 

În acest caz, Consiliul Concurenţei a  sesizat anterior că Î.C.S. „Red Union Fenosa” S.A., folosindu-se de poziţia sa dominantă pe piaţă, impunea cerinţe nejustificate pentru unele întreprinderi care comercializează contoare de energie electrică. În consecinţă, ca urmare a acţiunilor Î.C.S. „Red Union Fenosa” S.A., consumatorul final nu avea posibilitatea să aleagă contoarele conform principiului „preț-calitate”.

Astfel, Colegiul civil şi de contencios administrativ al Curţii de Apel Chişinău a respins apelul declarat de către Î.C.S. „Red Union Fenosa” S.A. și a menținut hotărârea Judecătoriei Râșcani, mun. Chișinău din 29 decembrie 2014 în cauza civilă la cererea de chemare în judecată intentată de Consiliul Concurenței către Î.C.S. „Red Union Fenosa” S.A. privind încasarea în bugetul de stat a amenzii în mărime de 186.753 lei pentru încălcarea legislației cu privire la protecția concurenței.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților