[ X ]
[ X ]
Banca Mondială va oferi sprijin pentru dezvoltarea drumurilor locale din RM
3 Februarie
foto: totul.md

Banca Mondială va oferi sprijin Republicii Moldova pentru realizarea unui nou program de dezvoltare a drumurilor locale. Despre acest lucru a anunţat Abdoulaye Seck, managerul de ţară al Băncii Mondiale, Seck în cadrul unei întrevederi cu ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari, transmite CURENTUL.

„Suntem pregătiţi să contribuim la reabilitarea mai multor drumuri locale, deoarece considerăm că pentru a accesa serviciile sociale și economice, dezvoltării drumurilor îi revine un rol-cheie”, a declarat Abdoulaye.

La rîndul său, ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari a spus că anul acesta, din Fondul Rutier se planifică alocarea a cca 400 milioane de lei autorităților locale, destinate reparării drumurilor dintre satele Republicii Moldova.

În cadrul aceleiași discuții, ministrul Vasile Botnari și reprezentanții echipei Băncii Mondiale au discutat despre urgentarea procedurile necesare pentru semnarea Acordului de finanțare cu BM, precum și despre procedurile ce țin de elaborarea hărții drumurilor care vor intra în reparații în cadrul proiectului Băncii Mondiale.

De asemenea, s-a discutat posibilitatea inițierii unor noi proiecte cu suportul BM, inclusiv privind elaborarea unor standarde de întreținere a drumurilor pentru a asigura durabilitatea acestora.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților