[ X ]
[ X ]
[ X ]
A fost aprobat bugetul pentru implementarea Programului Compact în anul 2014
12 Februarie

Consiliul de Observatori (CO) al FPM Moldova a aprobat planul de lucru pentru implementarea Programului Compact pentru anul curent și bugetul în valoare de circa 113 milioane USD pentru efectuarea activităților planificate pentru anul 2014, transmite CURENTUL.

O parte considerabilă a bugetului este destinată finalizării lucrărilor de construcție desfășurate pe traseul Sărăteni-Soroca de 93 de km și constituie în jur de 60 de milioane USD.

Pentru reabilitarea sistemelor de irigare au fost planificate mijloace de circa 38 milioane USD. În primăvara anului curent vor fi reluate lucrările de construcție la sistemele de irigare Criuleni și Lopatna și vor demara lucrările de construcție la alte opt sisteme de irigare.

În cadrul aceleași ședințe, Consiliul de Observatori a aprobat raportul privind implementarea Planului de acțiuni de prevenire, identificare și eliminare a riscurilor de fraudă și corupție pe parcursul lunilor iulie-decembrie 2013.

Notă: Programul Compact, finanțat de Guvernul SUA prin intermediul Corporației Provocările Mileniului, are o valoare de 262 milioane USD și își propune să contribuie în perioada 2010-2015 la creşterea veniturilor populaţiei din Republica Moldova prin dezvoltarea infrastructurii drumurilor, renovarea sistemelor de irigare şi stimularea trecerii la o agricultură performantă.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților