[ X ]
[ X ]
[ X ]
Zotea: „Sfidează orice logică și orice normalitate”; Sîrbu: „E manipulare lipsită de temei și justificare”
14 Iulie

Fracțiunea Partidului Liberal (PL) consideră că adoptarea în lectura a doua a proiectului de lege cu privire la modificarea și completarea unor acte legislative, ce are la bază un amendament al deputatului democrat Sergiu Sîrbu „sfidează orice logică și orice normalitate”, informează CURENTUL.

În cadrul unor declarații de presă, deputatul liberal Alina Zotea, secretarul fracțiunii PL, a cerut autorului Sergiu Sîrbu să retragă amendamentul pe care l-a propus.

„Amendamentul respectiv va duce la micșorarea considerabilă a salariilor funcționarilor publici, deoarece sportul care era stabilit în legea nr. 48 din 2012 va fi exclus, iar în schimb va fi stabilită o plată de stimulare care nu va fi garantată. Referitor la mărimea concretă a plății de stimulare, la moment acesta nu poate fi calculată, deoarece amendamentul scrie că mecanismul va fi stabilit de Guvern. Autorul a înaintat aceste amendament fără a avea la bază un studiu privind impactul în practică a acestor modificări, precum și cum vor avea de suferit veniturile funcționarilor publici, inclusiv fără a analiza efectele pe care le vor avea schimbările în cauză asupra bugetului de stat. Cerem colegilor să nu susțină acest amendament”, a precizat Zotea.

În replică, deputatul democrat, Sergiu Sîrbu a menționat că îi pare foarte rău că PL vine „cu așa minciuni, manipulare fățarnică, lipsită de temei și justificare”.

„Eu nu înțeleg această frustrare a foștilor colegi ori poate vor să impresioneze pe loc gol. Acel amendament, de fapt, a fost elaborat de către Cancelaria de Stat, în comun cu Centrul de Implementare a Reformelor, drept urmare a pachetului de legi privind reformarea Guvernului și Administrației Publice Centrale. Acest amendament vine din contra – să majoreze substanțial salariile funcționarilor publici. Este un fals care este de neiertat care se pretinde a fi serios. Nimeni nu va primi nici un leu mai puțin. S-a schimbat formula de calcul a tot ce ține de plata sporului pentru intensitate”, a spus Sîrbu.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților