[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ziua Națională a Culturii și 169 de ani de la nașterea marelui poet Eminescu, sărbătorite la Chișinău
15 Ianuarie

În Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”, scriitori, politicieni, societatea civilă, cetățenii aduc un omagiu marelui poet Mihai Eminescu, cu ocazia împlinirii celor 169 de ani de la naștere, transmite CURENTUL.

La eveniment a fost prezentă și ministra Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, care a menționat că, marcarea Zilei Culturii în aceeași zi cu nașterea marelui poet Eminescu a fost o idee bună a politicienilor.

„De fiecare dată, mă bucur că precedenții noștri au avut fericita idee ca Ziua Națională a Culturii să fie marcată în aceeași zi cu nașterea poetului nostru Eminescu. Este excepțional că, această zi se sărbătorește pe ambele maluri ale Prutului. Eminescu era filosof, literar, cronicar și jurnalist, era și un om al politicii conservatoare în sensul bun al cuvântului. Om care chiar întârziase într-un romantism poetic și o făcea doar pentru că era dedicat dragostei eroilor neamului nostru”, a spus Monica Babuc.

De asemenea, la depunerile de flori la bustul lui Mihai Eminescu de pe Aleea Clasicilor au venit mai mulți reprezentanți politici.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților