[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ziua Mondială a Teatrului marcată la Biblioteca Națională a Republicii Moldova
24 Martie

Biblioteca Națională a Republicii Moldova invită publicul pe 27 martie, la o serie de evenimente dedicate Zilei Mondiale a Teatrului, informează CURENTUL.

Potrivit organizatorilor, în această zi va avea loc o activitate culturală cu transmisiune video online „Teatrul în avanscenă”, în cadrul căreia se vor desfășura recitaluri și reflecții asupra valorilor teatrale.

Evenimentul are drept scop promovarea și valorificarea culturii naționale, scoate în evidență lumea și spectatorii săi, scriitori dramaturgi și dramaturgia teatrală națională, dar și muzica scrisă pentru spectacole.

Activitatea poate fi urmărită pe rețelele de socializare ale BNRM.

Tot pe 27 martie, va fi inaugurată expoziția de documente „Teatrul – poezia ce se desprinde din carte”, care este destinată să dezvăluie conținutul colecțiilor de documente și publicații de carte despre arta teatrală după tip și gen, din colecțiile BNRM.

Expoziția reunește ediții apărute de-a lungul timpului, cărți, monografii, albume, reviste, materiale ilustrative, obiecte tridimensionale din domeniul literaturii, genul dramatic și piese de teatru.

Expoziția poate fi vizitată în perioada 27 martie – 30 mai 2021, în spațiul expozițional al Bibliotecii. Intrarea este liberă.

Menționăm că pe 27 martie, artiştii şi publicul din toată lumea celebrează ziua mondială a teatrului. Aceasta a fost instituită în 1961, de Institutul Internaţional de Teatru (ITI), iar din 1962, a devenit un eveniment anual, organizat de centrele ITI şi comunitatea internaţională de teatru.

Doina Buruiană

Inapoi la arhiva noutaților