[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ziua Drapelului la Orhei: Primăria Orhei a instalat câte un drapel pentru fiecare municipiu și raion din țară
27 Aprilie

De Ziua Drapelului de Stat, în municipiul Orhei a avut loc ceremonia de depunere de flori, la monumentul domnitorului Vasile Lupu, transmite CURENTUL.

Prezent la eveniment, primarul municipiului Orhei, Ilan Șor a menționat că „despre o persoană lipsită de sentiment patriotic se spune că „nu are nici Patrie, nici Drapel”.

Noi, patrioții Moldovei, care privim spre viitor și îl construim, avem și patrie și drapel – drapelul de stat al Republicii Moldova.

Sunt profund convins că dragostea pentru țară și simbolurile sale este o stare obișnuită pentru orice persoană. Așa cum se spune – în necaz și în bucurie.

Pe de altă parte, partea necazului trebuie să scadă în mod constant, iar partea bucuriei – să crească. Dar acest lucru depinde de fiecare dintre noi, de întreaga societate moldovenească, de unitate, solidaritate, de capacitatea de a rezista amenințărilor, de a lucra, de a planifica, de a visa și de a realiza aceste visuri.

Sunt un optimist și cred că ziua, în care mândria pe care o simțim ori de câte ori vedem stema noastră națională va fi justificată pe deplin, nu este atât de departe.

La mulți ani dragi prieteni! Felicitări cu ocazia Zilei drapelului de stat al Republicii Moldova!”.

Ca semn al unității noastre, în Piața Vasile Lupu a fost instalat câte un drapel în cinstea fiecărui raion și municipiu al Republicii Moldova. „Noi nu împărțim oamenii pe națiuni sau limba vorbită. Suntem o țară unită!” a mai declarat Ilan Șor.

Mai mult, tinerii Orheiului au participat la un flashmob inedit și au împărțit mii de stegulețe locuitorilor municipiului.

Ziua Drapelului de Stat a fost instituită de Parlamentul de la Chişinău la 23 aprilie 2010. Tricolorul a fost desemnat oficial drapel de stat pe 27 aprilie 1990 de către deputaţii primului Parlament, fiind arborat în aceeaşi zi pe clădirea forului legislativ.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților