[ X ]
[ X ]
[ X ]
Zinaida Greceanîi: Parlamentul este gata sa susțină orice inițiativă a Guvernului și CNESP pentru a depăși situația dificilă
30 Martie

Speakerul Zinaida Greceanîi a convocat, ieri, o ședință de lucru cu participarea membrilor Guvernului în exercițiu, în frunte cu Prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi, precum și cu consilierii Președintelui Parlamentului, informează CURENTUL.

Potrivit unui comunicat al Parlamentului, a fost evaluată starea pandemică, care continuă să înregistreze noi anti recorduri la numărul de infectări și de decese zilnic. S-a accentuat faptul că în această situație alarmantă se impun măsuri cardinale imediate.

Zinaida Greceanîi a declarat că Parlamentul este gata sa susțină orice inițiativă a Guvernului și Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP) pentru a depăși situația dificilă și a oferi atribuții suplimentare în acest sens.

Oficialii au discutat detalii privind achiziționarea de urgență a vaccinurilor necesare pentru imunizarea în masă a tuturor categoriilor de cetățeni. Pentru facilitarea acestui proces, Parlamentul a modificat mai multe acte legislative.

De asemenea, oficialii au examinat situația social-economică, a mediului de afaceri prin prisma impactului pandemiei de COVID-19. „A fost reiterată importanța menținerii restricțiilor adecvate realităților curente, acestea fiind strict necesare pentru a contracara răspândirea coronavirusului”, mai spune sursa.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților