[ X ]
[ X ]
[ X ]
Zile negre pentru „Piața Centrală” din Chișinău. Cum explică declinul administrația
7 Iunie

Altădată cea mai prosperă piață din țară „Piața Centrală” nu se mai bucură de același succes în rândurile vânzătorilor. Dacă cinci ani urmă aceștia duceau lupte acerbe pentru locuri autorizate în piață pentru a-și vinde marfa, în prezent ei nici nu bagă în seamă cele aproape o mie de locuri libere printre care bate vântul de mai bine de doi ani încoace, informează CURENTUL.

Potrivit conducerii pieței, din diverse motive oamenii din regiuni au încetat să vină la piața din capitală pentru a procura și a comercializa marfă, ceea ce a și determinat declinul:

„Criza vânzătorilor durează de mult timp, dar în ultimii doi ani aceasta s-a stabilizat. Zilnic, din cele 2 500 de locuri de vânzare autorizate, aproximativ 1000 pustiesc. De vină ar fi exodul masiv din țară dar mai probabil cei din regiuni nu mai găsesc oportun să vină să cumpere sau să vândă aici. Probabil le este mai accesibil să meargă la magazinele și târgurile din localitate, deși s-ar părea că în preajma pieții se află autogara și e destul de comod”, a comunicat conducerea pieții.

Prețul pentru un loc de vânzare la „Paiața centrală” constituie de la 14 la 21 de lei per zi.

Dumitru Garcaliuc

Inapoi la arhiva noutaților