[ X ]
[ X ]
[ X ]
Zboruri anulate, puncte ale trecerii de frontieră închise, interzicerea slujbelor bisericești, discotecilor și concertelor – deciziile Comisiei pentru sănătate publică
13 Martie

Comisia națională pentru sănătate publică s-a întrunit în ședință extraordinară, în cadrul căreia au fost aprobate mai multe decizii în contextul riscului infectării cu Coronavirus, transmite CURENTUL.

După ședință, Premierul țării, Ion Chicu, a făcut declarații de presă.

„Conform deciziei Comisiei, se sistează zborurile din alte 2 țări afectate de virus. Este vorba de Spania și Franța. De duminică seara se sistează zborurile din partea europeană, dar și astăzi și mâine vom monitoriza situația pentru a vedea dacă nu vom sista zborurile și din alte regiuni geografice. Cetățenii străini nu vor putea utiliza transportul aerian în R. Moldova, cu excepția apatrizilor și diplomaților”, a spus Ion Chicu.

De asemenea, Premierul a anunțat că R. Moldova este în contact cu autoritățile ucrainene și cele românești, pentru a racorda deciziile sale cu cele ale țărilor vecine. Astfel, va fi diminuat numărul punctelor terestre de trecere a frontierei.

În contextul alegerilor de duminică de la Hâncești, Premierul Ion Chicu afirmă că, împreună cu CEC, vor veni cu măsuri adiționale de siguranță pentru cetățenii care vor vota duminică și va fi asigurată igienizarea și fluidizarea.

La fel, pentru 2 săptămâni vor fi sistate toate activitățile de ordin religios. Slujbele divine vor putea fi urmărite live la televiziunea națională sau la alte posturi TV. De asemenea, vor fi interzise discotecile, concertele etc. Autoritățile locale vor decide dacă vor închide sau nu piețele locale, iar copiii urmează să fie anunțați dacă va fi prelungită carantina.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților