[ X ]
[ X ]
[ X ]
Liviu Vovc: Dominatorul care a semnat contractul cu Gazprom și și-a asumat că nu vor fi acumulate datorii cred că știa ce a semnat
23 Septembrie

„Achită toți pentru ce au cheltuit unii. Aceasta e logica majorării la peste 29 lei tarifului la gaz” – a constatat fostul deputat Liviu Vovc, secretar general al Platformei Demnitate și Adevăr (DA), informează CURENTUL.

Politicianul a afirmat că, din cauza modificării întârziate a legislației s-au acumulat datorii în valoare de 5 miliarde lei, iar de la 1 octombrie o vom achita cu toții.

„Trebuie să remarc că pe perioada caldă a anului cetățenii au avut un consum mai mic, respectiv aceste datorii nu au fost acumulate din cauza lor. Iar acum când începe sezonul de încălzire și oamenii vor avea consum mai mare vor achita inclusiv ei datoriile”, a menționat el.

Fostul deputat a și explicat „pe lung ce s-a întâmplat”:

„Proiectul de modificare a legislației care să permită includerea devierilor tarifare a fost înregistrat în Parlament pe 23 martie 2022.

În prima lectură a fost votat pe 7 aprilie 2022 iar a doua lectură a fost votat abia pe 28 iulie 2022!!! Iar legea a intrat în vigoare tocmai la 1 septembrie.

Cât s-au scărpinat deputații jumătate de an cu votarea legii, „Moldovagaz” a adunat datorii de 5 miliarde lei, care acum le vom achita cu toții.

Mulțumim deputaților pentru muncă sârguincioasă și rapidă.

Dominatorul care a semnat contractul cu Gazprom și și-a asumat că nu vor fi acumulate datorii cred că știa ce a semnat. De ce nu a solicitat modificarea legislației încă în toamna anului trecut?”.

„Conform contractului cu partea rusă, de la 1 octombrie se schimbă metoda de calcul a prețului de achiziție. Prețul de achiziție de la 1 octombrie ar trebui să se micșoreze de 2-3 ori. Iar noi de la 1 octombrie vom achita cu 6 lei 28 bani mai mult”, a conchis Liviu Vovc.

Inapoi la arhiva noutaților