[ X ]
[ X ]
[ X ]
Vor sta fiecare câte 10 ani în închisoare pentru că au jefuit o locuință și au cauzat leziuni corporale victimei
4 Decembrie

Judecătoria Orhei, sediul Central a condamnat la pedeapsă cu închisoare pe un termen de 10 ani fiecare, trei tineri cu vârste cuprinse între 22 şi 27 ani, pentru comiterea unui atacului tâlhăresc în s. Zorile, raionul Orhei, transmite CURENTUL.

Cazul a fost investigat de către procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale.

Conform probelor acumulate, persoanele condamnate, împreună cu alţi doi minori, în privința cărora, cauza penală se judecă separat, urmărind scopul sustragerii bunurilor altei persoane și însușirii lor ulterioare, conștientizând caracterul prejudiciabil al faptelor sale, dorind în mod conștient survenirea lor, au identificat victima atacului tâlhăresc, apoi repartizând rolurile conform planului anterior convenit în vederea realizării intențiilor sale criminale, la 07.12.2016 aproximativ la ora 23:00 min., s-au deplasat în r. Orhei, s. Zorile.

În dimineaţa zilei de 08.12.2016, persoanele în speţă, au pătruns în locuința victimei din r. Orhei, s. Zorile, au atacat-o pe aceasta, aplicându-i lovituri cu pumnii în regiunea feței și capului, cauzându-i leziuni corporale ușoare, apoi au imobilizat-o prin legarea mâinilor și picioarelor cu șireturi și fulare, au amenințat-o cu aplicarea violenței periculoase pentru viața ultimei, solicitându-i transmiterea mijloacelor bănești și obiectelor de preț de care dispune.

Totodată, aceștia au percheziționat locuința şi au sustras în mod deschis bani în sumă de 2 100 lei şi alte bunuri depistate în sumă totală de 14 305 lei.

Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, instanţa a dispus încasarea de la inculpaţi în beneficiul părţii vătămate a sumei de 90 mii, în calitate de prejudiciu material şi moral.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților