[ X ]
[ X ]
[ X ]
Vor obține actele necesare mai rapid. Ghișeul unic deschis acum și în Cimișlia
8 Iunie

Încă un ghişeu unic pentru perfectarea şi eliberarea actelor a fost deschis în orașul Cimișlia, transmite CURENTUL.

Datorită noului centru 49 de mii de locuitori ai raionului Cimișlia vor avea acces la servicii publice calitative de evidență și documentare a populației, înregistrare și licențiere a unităților de drept, înregistrare și evaluare a bunurilor imobile. Cetățenii vor fi deserviți de 17 operatori, iar înregistrarea solicitanților se va face prin sistemul electronic automatizat „Rând electronic”.

Edificiul are o suprafață de 850 de metri pătrați. Spre deosebire de celelalte centre deschise până acum, în CMF Cimișlia este o sală pentru înregistrarea căsătoriilor, care va fi amenajată pe parcursul următoarelor luni.

În cadrul evenimentului de lansare a avut loc înmânarea festivă a buletinelor de identitate elevilor cu vârsta de peste 16 ani. Acțiunea este parte a unei campanii a Agenției Servicii Publice ce are scopul de a asigura absolvenții instituțiilor de învățământ preuniversitar cu acte de identitate. Campania se desfășoară în perioada 2 mai-30 iunie 2018, în contextul modificărilor legislative intrate în vigoare ce prevăd obligativitatea de a deține buletin de identitate de la vârsta de 16 ani.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților